Az ország leghosszabb sushija

Az ország leghosszabb sushija

2017. 10. 25.

Elkészítjük az ország leghosszabb sushiját! Nem csalás, nem ámítás, ilyen óriás fába vágjuk most a ‘pálcikát’!

Sushiból soha nem elég, így jött a gondolat, hogy végtelenítjük.  Aki ismeri és szereti az tudja, aki pedig még nem kóstolta, rájön, hogy nem lehet leállni....tényleg nem!
Manapság a sushi nem csak azért híres, mert finom és egészséges, hanem már külön program sushizni.  Jó tudni, hogy ez nem csak nyers halról szól! Van vegetárianus, vegán, húsos, szendvics formájú, kicsi, nagy, hideg, meleg, ráadásul a Japanikánál  speciális tekercsek is vannak, melyeket például megsütünk, grillezünk, sajttal bolondítunk, de nem soroljuk tovább, mert ezeket kóstolni kell, nem olvasni!:)

 

Nem mi voltunk az elsők, akiknek eszükbe jutott a méteres sushi megalkotása. Az eddigi leghosszabb tekercs 2844,61 m lett és 400 ember építette Japánban. Ez bekerült a Guiness Rekordok közé is.
Szintén a Guiness Rekordok Könyvébe került a Norvégiában készült legnagyobb sushi MOZAIK, 56,50 négyzetméterrel. Ehhez 800 kg lazacot, 400 kg rizst, 200 liter ecetet, 480 kg uborkát és 10 kg metélőhagymát használtak fel.

Oroszországban egy sushi étterem 60 séffel, 1,5 tonna rizsből elkészítette a leghosszabb uborkás sushit, ami 1 és fél mérföldnyire sikeredett!

Valószínűleg mi nem fogunk mérföldes sushit készíteni, de addig tekergetjük és építjük ameddig csak bírjuk és felállítjuk a magyarországi rekordot.
Izgatottan váruk mindenkit a Japanikába!
A belépés díjtalan az elkészült sushit pedig együtt felvágjuk és megesszük. Készülünk meglepetésekkel, nyereményjátékokkal na meg persze a legjobb zenéket pörgeti majd DJ Nara  a esemény során.